در این مقاله می خواهیم بپردازیم به برخی از ویژگیهای پروژههای استارتاپ و امتیازاتی که افراد میتوانند از این پروژه ها جهت اقامت کشورهای مختلف به عنوان مثال کشور کانادا دریافت کنند.
و بصورت کاملا موشکافانه ها و واضح تر و سنجیده و علمی تر به نگرش استارتاپ و چگونگی صفرتاصد و پذیرش آن نسبت به سایر کشورها بپردازیم.
به عنوان مثال کشور کانادا را مورد بررسی قرار میدهیم
در این کشور ۵۹ کمپانی قرار دارند که از سوی دولت فدرال کانادا مجوز این امر را دارند که در پروژههای استارتاپ سرمایه گذاری کند و پس از اعلام و طرح توجیهی نسبت به دولت فدرال توسط شرکتهای نامبرده بتوان امتیاز ویژهای را برای فرد مقیم صادر کنند.
اما خود این کمپانی ها دارای تفاوت ها و ویژگی های خاصی می باشند که به برخی از آنها اشاره خواهیم داشت.
شایان ذکر است برخی از پروژه ها ممکن است به صورت کاملاً ابتدایی در نقطه شروع آغاز مرحله خود باشند، و برخی از این شرکتها به اصطلاح فنی اینکیوبیتر ها هستند که به صورت انحصاری از این پروژه های نوپا و تازه تاسیس حمایت میکند و بیش از نیمی از ۵۹ کمپانی تایید شده دولت فدرال کانادا را تشکیل می دهند.
وظیفه Incubator ها حمایت از طرح های نوپا و پروژههایی است که در حد ایده و یا طرح اولیه مطرح میشوند و نیاز به حمایت دارند و به صورت اختصاصی و کاملا تخصصی روی این پروژهها مانور می دهند و باعث پیشرفت این دسته از پروژه های استارتاپی می شوند.
متقاضیانی که با توجه به پروژه استارتاپی خود قصد این را دارند که سرمایه گذاری برخی از این سازمان ها را نسبت به پروژههای خود معطوف کنند می بایستی در جستجوی برخی ارگانهای دیگر که به اصطلاح Angel Investors نام دارند ارتباط برقرار کنند و بتوانند طرح توجیه مفیدی را نسبت سایر استارت آپ ها این شرکت ها ارائه دهند تا بتوانند از حمایت مالی حداقل ۷۵ هزار دلار کانادا بهرهمند شوند.
البته کاملاً شفاف و بدیهی می باشد که هر یک از آنجل ها نسبت به یکدیگر شرایط متفاوتی را خواهند داشت.
و لزوماً قالب کلی یکی از این شرکتها را نمیتوان به صورت کلی و یکپارچه در نظر گرفت زیرا که قواعد اساسنامه و شرایط هر شرکت جداگانه نیز باید مورد بررسی و تحلیل قرار بگیر.
یکی دیگر از این سازمان های حمایتی که از طرف دولت فدرال وظیفه حمایت و پشتیبانی از این پروژه استارتاپ را به عهده دارد مجموعهای به نام با ونچر کاپیتالیست ها می باشد که برای سرمایه گذاری رو ایده ها تعیین شده اند و مبلغ سرمایه گذاری این شرکتها به استارت آپ ها حدودا بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار دلار کانادا می باشد که می بایست طرح توجیهی خود را در یک پروپوزال کامل به این شرکتها ارائه دهند و بتواند حمایت یکی از تعیین یکی از این کمپانی ها را نسبت به پروژه خود و استارت آپ خود به دست بیاورد.
تعداد این شرکتها در رزومه ۵۹ کمپانی که از طرف دولت فدرال که به این امر هم منصوب شدن حدود ۸ الی ۱۰ کمپانی می باشد پس می توان به صورت کلی نتیجه گیری کرد ۶۰ درصد کمپانیها به صورت کاملا عادی تعریف شده از طرح ها حمایت می کنند و ۴۰ درصد دیگر به صورت سرمایهگذاری در قالب های متفاوت و شرایط و ضوابط متفاوت تعیین شده اند.
لازم به ذکر است که هر یک از این شرکتها به صورت تک تک و جداگانه دارای اصول چارچوب و قواعد خاص خود می باشند و پروفایلهای تجاری آنها متفاوت بوده و توسط متقاضی پر خواهد شد پس میتوان بهترین روش برای دسترسی سریع تر به حمایت از این دسته از شرکتها را اینگونه استنباط کرد که برای هر شرکت پروفایل جداگانه تهیه تکمیل و ارسال کرد تا هر چه سریعتر بتوان در بهترین بازده زمانی مدنظر به حمایت از طرف این شرکتها دست یافت.